Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Vjerovali ili ne, najuzornija seoska žena u Hrvatskoj je iz Zagreba

Must Read

Pobjednica 18. izbora najuzornije hrvatske seoske žene je Renata Bedeković s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva “Bedeković” iz Jakuševca, predstavnica Grada Zagreb, prva pratilja je Anita Nekić iz OPG-a Nekić u Požeško-slavonskoj županiji, a druga pratilja Ljubica Guštin iz OPG-a Guštin iz Karlovačke županije.

Lentu je u ime Ministarstva poljoprivrede pobjednici uručila državna tajnica Marija Vučković, a predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković podsjetila je kako će se sljedeće godine izbor najuzornije hrvatske seoske žene održati u Zagrebu gdje će Renata Bedeković moći pokazati što žene u ruralnom djelu Zagreba proizvode, gdje plasiraju hranu, suvenire i slično te kakvu baštinu čuvaju.

Grad Zagreb se ove godine uključio u izbor najuzornije seoske žene po prvi put, te je skup u ime gradonačelnika Milana Bandića pozdravila i pobjednici čestitala članica stranke MB 365 “Stranka rada i solidarnosti” Ana Stavljenić Rukavina.

Napominjući da je ruralni prostor u Hrvatskoj prošao u povijesti velike teškoće i potom katarzu, rekla je da i danas prolazi teškoće te da su žene uvelike zaslužne da se “održao utabani put” te dodala da samo u Gradu Zagrebu 800 poljoprivrednih gospodarstava dnevno proizvodi i prodaje Zagrepčanima svoje proizvode.

Predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene pozvala je sve hrvatske županije da se odazovu na sljedeće natjecanje te dodala kako je sigurna da u svakoj sredini postoje žene koje jesu ili bi mogle biti uzor drugima.

U Domu HV “Zrinski” u Karlovcu na 14 zasebnih štandova kandidatkinje iz 10 županija i Grada Zagreba najprije su žiriju prikazale svoje proizvode, rukotvorine, jela i pića te druga postignuća, a potom su se u dvorani predstavile publici i uzvanicima, prenosi Hina.

 

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Pitali smo umjetnu inteligenciju što misli o radu Visokog predstavnika u BIH

Umjetna inteligencija je jedina do danas poznata inteligencija na Zapadu, koja ne skriva istinu i pravo zbori o dosadašnjim...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -