Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Poštuješ li prometne propise u Sarajevu na Bajram, policija će te zapisati!?

Must Read

Na poznatom Vilsonovom šetalištu u Sarajevu postoji prometni znak zabrane prometa vikendom, dakle subotom i nedjeljom i praznicima. Iako Bajram nije državni praznik, vozačima je jučer bilo zabranjeno voziti tom ulicom. Sudeći po onom što se dogodilo jednoj djelatnici  poštujete li prometne propise bit će te zapisani, a možda i kažnjeni, piše Hrvatski Medijski Servis.

-Vraćala sam se s posla, automobilom, Vilsonovim šetalištem. Zaustavlja me policajac, traži dokumente. Oslovljava me imenom i kaže mi “Zabranjeno je Vilsonovim šetalištem voziti neradnim danima”. Kažem mu: “Kakav neradni dan ja upravo idem s posla”. On šuti, zapisa mi ime i prezime i reče kako ne smijem nastaviti Vilsonovim nego odmah moram skrenuti na raskrižju lijevo, ispričala nam je neugodnost koja joj se dogodila jučer u Sarajevu sugovornica HMS-a, ne želeći da joj otkrivamo identitet.

Kaže kako je zvala MUP Kantona Sarajevo, te otišla u Policijsku pravu Novo Sarajevo da joj kažu je li danas ( jučer op.hms) “praznik”. Rekoše joj da nije, ali kako nije dobila kaznu, ne treba se buniti zbog postupka policajca.

No, sugovornica HMS-a takvim odgovorom nije bila zadovoljna pa je policijaca koji je zaustavio i zapisao željela prijaviti. U PU Novo Sarajevo rekli su joj kako može- unutarnjoj kontroli.

– Jedan mlađi službenik u Policijskoj upravi, dok sam čekala da prijavim policajca, rekao kako im tako narede iz Kantona- državnim praznicima i kad je Bajram da ne dozvoljavaju voziti Vilsonovim šetalištem. Pitam: A za Bozić?, a on samo obori glavu i ponovi: “Mi radimo kako nam se naredi”

Sugovornica HMS-a napominje kako je bila u službenom vozilu s propusnicom, s kojom se, i u ulicama gdje je zabranjen promet prolazi bez problema. – Eto sad za Bajram ne može ni to. Meni se ovako nešto nije dogodilo ni u ratu, da te zaustavljaju i maltretiraju oni koji bi te trebali štititi, kaže ogorčeno./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -