Nedjelja, 28 travnja, 2024

RAT PRIOPĆENJIMA: Izetbegović i Radončić se međusobno optužuju za izdaju i suradnju s Dodikom

Must Read

Teške optužbe razmjeniile su jučer  SDA i SBB. dvije vodeće bošnjačke stranke, članice vladajuće koalicije. SDA je reagirala na najavu lidera SBB-a Fahrudina radončića da će zastupnici njegove stranke glasovati za smjenu predsjedatelja Vijeća ministara BiH, inače dužnosnika SDA, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz ove su stranke priopćili kako “glasovanje Fahrudina Radončića i Saveza za bolju budućnost protiv Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH i stalne najave da će glasati za smjenu Vijeća ministara pokazuju da SBB napušta principe na kojima je uspostavljena postojeća koalicija”.

– Ako je Radončić napustio principe koalicije i ako će glasati protiv Vijeća ministara BiH onda treba da napusti više od 1.000 pozicija koje je dobio kao član koalicije – navodi se u priopćenju SDA.

Iz SDA navode da je “sada potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića”.

– Također je jasno da koalicija Radončić-Dodik, odnosno SBB-SNSD, funkcionira u punom obimu s ključnim zadatkom slabljenja i razgradnje institucija BiH, zaustavljanja europskog i NATO puta BiH i ekonomskog razvoja. O tome najbolje svjedoči već spomenuto glasovanje SBB-a i SNSD-a o Izvještaju o Vijeću ministara, kao i koordinirani pokušaji rušenja pravosudnih institucija i OSA-e kao jedne od najvažnijih agencija na razini države. Također je jasno da je prisna suradnja s Dodikom koji konstantno osporava državnost BiH, a povratak Bošnjaka proglašava okupacijom Podrinja, samo nastavak sramne uloge koju je Radončić definitivno objelodanio u izjavi na suđenju u Prištini. U toj je izjavi Bošnjake optužio za početak rata, a državni vrh koji je organizirao i vodio obranu BiH proglasio mafijom – stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

SBB će podržati smjenu Denisa Zvizdića, zato što ne izvršava obveze na putu ka EU. Primjerice, sve zemlje regije su upitnik završile za dva mjeseca, a Zvizdić se i nakon devet mjeseci neuspješno bavi prevođenjem istog. Da je Izetbegović odgovoran lider sam bi smjenio nekompetentni kadar, priopćeno je iz Saveza za bolju budućnost. U reakciji SBB-a na priopćenje SDA dalje navodi:

-Izetbegović mnogo prigovara Radončiću za svjedočenje u Prištini, jer je tamo otkrivena uloga bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubojstvima, kao što su Ugljen i Leutar. Izetbegovića brine Radončićeva tužba, a u svom priopćenju Izetbegović uopće ne demantira da želi fildžan državicu i da Radončića pokušava  kompromitirati da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da one koji kritiziraju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA. To mu u slučaju SBB-a neće poći za rukom.

Na kraju, Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću. Izetbegović mu je u čuvenoj kavani „Barka“ dodao uže za spašavanje. Također, Radončić je s mjesta ministra sigurnosti BiH smjenjen zajedničkim glasovima SNSD-a i SDA. To politički izdajnik cjelovite BiH  Bakir Izetbegović svjesno prešućuje i zataškava istinu ko je Dodikov pravi saveznik, stoji u priopćenju kojim je SBB reagirao na prozivke SDA./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -