Nedjelja, 28 travnja, 2024

OBNOVA JUGOSLAVIJE Marković: Carinska unija zapadnog Balkana nije realna

Must Read

Crnogorski premijer Dušan Marković izjavio je u srijedu, u okviru “premijerskog” sata u parlamentu, kako inicijativa srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o osnovanju carinske unije zapadnog Balkana nije realna.

Statistika otvorenih poglavlja u pregovorima s EU, po mišljenju Markovića, najbolja su potvrda postignutog na planu europskih integracija Crne Gore.

“Iako su početkom ove godine registrirana različita tumačenja i inicijative povodom daljnje integracije zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regije, na sastancima predstavnika naše vlade i Europske komisije na visokoj razini, usuglašeno je da u regiji ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regije prema trećim zemljama”, rekao je Marković, dodavši kako incijativa o osnovanju carinske unije zapadnog Balkana nije realna, javio je Tanjug.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -