Četvrtak, 9 svibnja, 2024

NIKŠIĆ: Ne želimo ovakvu Bosnu i Hercegovinu

Must Read

i kakva je jedino moguća, ona je žrtva nacionalističkih politika koje se hrane podjelama i strahom – kaže u razgovoru za agenciju Patria predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić.

– Svi građani ove zemlje su jednake žrtve takve politike, bez obzira kojem narodu pripadaju i u kojem dijelu države žive – dodaje.

Sutra se navršava 108. godina od početka organiziranog djelovanja Socijaldemokratske partije u BiH, a od prošle godine obilježavanje ovog događaja postalo je tradicionalno unutar velike porodice SDP-a. Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine 108. godišnjicu će proslaviti u Banja Luci. Time žele poslati poruku da svaki dio BiH pripada jednako svakom građaninu ove zemlje.

– Svi članovi SDP-a mogu biti ponosni na činjenicu da organizirana politička borba za temeljne vrijednosti socijaldemokratije u BiH traje već više od jednog stoljeća. Ta borba i taj put nije lagan, ali je taj put ispravan i za nas i za sve one koji dijele ideale jednakosti, bratstva i slobode – kaže Nikšić.

– Zadatak nas, u SDP-u, jeste da se borimo za zemlju koja će biti drugačija i da se borimo za pravedno društvo. Stvaranje pravednog društva je cilj kojeg želimo postići, a njegova vizija koju moramo podijeliti sa što više ljudi, jeste nada koju građani žele vidjeti i osjetiti.

Zbog toga smo se odlučili obilježavanje 108. godišnjice Socijaldemokratske partije BiH organizirati u Banja Luci. Iz tog grada želimo poručiti kako svaki dio BiH pripada jednako svakom građaninu ove zemlje. Svako od nas mora biti jednak u pravima na svakom metru ove države. Takva BiH ne samo da je moguća, već je samo takva BiH moguća.

BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka, već i srpska, i hrvatska, i bošnjačka i država svih drugih građana i naroda – rekao je Nikišć.

On smatra da SDP ima historijsku odgovornost, kao sljedbenici, kako je rekao, jedne velike i čestite ideje, boriti se hrabro i bez kompromisa za takvu državu.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rusija će izaći jača, rekao je Vladimir Putin nakon polaganja prisege kao predsjednik

Usred aktualnog sukoba Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je uvjerenje u dostojanstveno prevladavanje sadašnjeg izazovnog razdoblja i snažniju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -