Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Erdogan obećao “podršku bratskom Kataru” u zaljevskoj krizi

Must Read

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je da će nastaviti podržavati Katar nakon što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni arapski emirati, Bahrein i Egipat prekinuli veze s malim, ali resursima bogatim emiratom, optužujući vladu u Dohi da financira terorističke organizacije.

– Sada nam oni koji su uznemireni jer smo skupa s našom katarskom braćom ili im šaljemo hranu i lijekove – bez obzira jesu li gladni ili žedni – trebaju uputiti ispriku. Nastavit ćemo s našom podrškom Kataru – izjavio je Erdogan za iftarom s članovima svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) u petak u Istanbulu.

Turski čelnik zatražio je od Saudijske Arabije, “najveće i najmoćnije države u Zaljevu”, da ublaži napetosti i da ukine sankcije Kataru.

– Pogrešno je unositi nove nevolje u muslimanski svijet koji se već suočava s brojnim problemima. Kažem vam: neće biti pobjednika u ovoj bratskoj borbi – izjavio je Erdogan.

– Morate raditi na okupljanju braće. To je ono što očekujemo od Saudijaca, čuvara svetih džamija (u Meki i Medini) – dodao je.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati u Egipat prekinuli su diplomatske i prometne veze s Katarom u ponedjeljak, optužujući ga da sponzorira terorizam. Oni su u četvrtak naveli 59 pojedinaca i 12 entiteta povezanih s Katarom kao dio terorističkih organizacija, prenosi Russia Today./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -