Petak, 3 svibnja, 2024

OPORBA NAJAVILA RUŠENJE VLADE Zbog rudnika Ljubija raspala se vladajuća koalicija u RS

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je u izjavi Srni da je odlukom Narodne skupštine da ne podrži prodaju dionica Rudnika željezne rude “Ljubija” kompaniji “Izrael investment grupa” oštećena Republika i da će u razdoblju koji dolazi to uvidjeti svi koji danas nisu glasali za prijedlog Vlade, ali i javnost u Srpskoj.

“Međutim, od naknadne pameti nećemo imati puno koristi. Bit će zanimljivo analizirati tko je i zašto glasao kako je glasao, i tko je glasao za interese ‘Arselor Mitala’, a ne Srpske u rudniku ‘Ljubija’”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je još ranije rekao da se neće osjećati ni kao pobjednik ni kao poraženi kakav god bio ishod glasanja u Narodnoj skupštini po ovom pitanju.

“I dalje smatram da je dionice RŽR ‘Ljubija’ trebalo prodati izraelskoj kompaniji koja je nudila i više novca i bolje uvjete i planove za razvoj Ljubije”, poručio je predsjednik Srpske.

Zastupnici  Narodne skupštine RS nisu dali suglasnost na Odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 posto dionica osnovnog kapitala RŽR “Ljubija” Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca. Za odluku je glasavalo 39 zastupnika, protiv je bilo 34, i sedam zastupnika je bilo suzdržano. Zastupnici iz redova SNSD, SP, zastupnici SDS-K, Nenad Stevandić i Slavko Dunjić, kao i Vojin Mitrović, Ilija Stevančević i Zlatko Maksimović glasovali su “ZA”. Zastupnici stranaka Saveza za promjene (SDS, PDP, NDP, Napredna Srpska) i jedan zastupnik SDS-K, Darko Banjac bili su protiv. Protiv su bili svi zastupnici DNS, osim potrpredsjednika stranke i predsjednika NS RS, Nedeljka Čubrilovića koji je bio među suzdržanima zajedno sa zastupnicima iz Koalicije ”Domovina”, i zastupnikom Simonom Žakulom koja je prije nekog vremena napustila SDS.

Na pitanju prodaje većinskog paketa dionica rudnika Ljubija raspala se vladajuća kolaicija u RS, jer je SNSD-ov koalicijski partner DNS Marka Pavića bio protiv prodaje vlasničkog udijela izraelskoj kompaniji, piše HMS. Nakon današnjeg ishoda glasovanja predsjednik PDP-a Borislav Borenović najavio je izglasavanje nopovjerenja Vladi RS 31. svibnja.Je li se vladajuća koalicija u RS razišla samo na pitanju “Ljubije” ili je savez Dodika i Pavića definitivno pukao znat će se uskoro./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -