Petak, 3 svibnja, 2024

Sebija Izetbegović pokrenula peticiju za smjenu dekanice Hadžović-Džuvo

Must Read

SARAJEVO – Po nalogu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, uposlenici KCUS-a i predavači sa Medicinskog fakulteta primorani su potpisivati peticiju za smjenu dekanice Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo, piše agencija Patria. Želje direktorice Izetbegović u djelo sprovode Mirza Dilić, šef Klinike za vaskularne bolesti i Enra Suljić direktorica Instituta za znanstvenoistraživački rad KCUS-a.

Dekanica Hadžović-Džuvo potvrdila je za agenciju Patria da će danas upoznati i Senat UNSA-e o događajima koji su uznemirili uposlenike Medicinskog fakulteta, a neki od njih odlučili su se obratiti i MUP KS.

– To je peticija za moje razrješenje. Već 10 mjeseci traje strahovit pritisak koji je sada kulminirao i uporno žele da me sklone sa mjesta dekanice. Po ovom važećem zakonu o visokom obrazovanju to ne može učiniti UO, ali po novom zakonu “Lex Sebija” to je promijenjeno – kaže dekanica.

Peticiju pod strahom i prijetnjama potpisuju uposlenici ove dvije institucije.

Doktorica Izetbegović želi zaokružiti cjelinu kada je riječ o zdravstvenoj djelatnosti pa je prvo preuzela Liječničku komoru KS, Liječničku komoru FBiH, putem izmjena zakona o visokom obrazovanju povećava ulogu odlučivanja KCUS-a u Senatu, a na kraju želi poduzeti i Medicinski fakultet.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Škorina sestra: Nisam izašla iz stranke, samo sam podnijela ostavku na sve dužnosti

ŠKORINA sestra Vesna Vučemilović, članica Suverenista koja je na listi DP-a dobila mandat u saboru, popodne se oglasila i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -