Utorak, 30 travnja, 2024

RUŠI SE TODORIĆEVO POSLOVNO CARSTVO Blokirani Agrokor, Ledo, Jamnica, Tisak, Belje i PIK

Must Read

Prema podacima s Fininog servisa danas u 12:55  u blokadi je i najveći hrvatski koncern, vlasništvo Ivice Todorića Agrokor d.d. , a osim njega blokirane račune imaju i Belje te PIK Vinkovci, Ledo, Jamnica i Tisak. Svi osim Konzuma!, javljaju hrvatski mediji.

Belje ima oko 1300 zaposlenih i godišnje prihod od 1,6 milijardi kuna, te je jedna od većih firmi iz sustava Agrokora. Pik Vinkovci imaju prihode od oko pola milijarde kuna i 500  zaposlenih, dok krovna kompanija Agrokor ima oko dvije milijarde kuna prihoda i 226 radnika.

Jamnica, Tisak i Ledo koje su danas završile u blokadi, ranije su se spominjale kao neki od kandidata za eventualnu prodaju.

Ledo, Tisak i Jamnica zapleli se u mrežu Todorićevih dugova

Radi se o kompanijama koje imaju zadovoljavajuće poslovne rezultate, ali su se očito zapele u mrežu Todorićevih dugova i završile s blokiranim računima, piše Index.hr.

U prvih devet mjeseci prošle godine Jamnica je imala prihode od oko 2,3 milijarde kuna i neto dobit od 306 milijuna kuna. Agrokor u Jamnici ima 76,83 posto dionica.

U Tisku, lancu kioska Agrokor ima tek nešto više od 50 posto vlasništva. No, u vlasničkoj strukturi Tiska nalazi se TDR, ali i njihov vlasnik British American Tobacco.

Agrokor je TDR-u u kolovozu prošle godine prodao 16 posto udjela u Tisku. British American Tobacco, kroz svoju tvrtku BAT Investments posjeduje 25,86 posto dionica. Tisak je prvih devet mjeseci prošle godine završio s minusom od oko 10 milijuna kuna uz prihode od 2,2 milijarde.

Ledo je prvih devet mjeseci prošle godine imao prihode od gotovo dvije milijarde kuna, a dobit oko 310 milijuna kuna.

Agrokor u Ledu ima udio od 49 posto, a ostali značajniji dioničari su mirovinski fondovi.

Prva kompanija koja je najavila da će krenuti u naplatu svojih potraživanja prema Agrokoru bio je Orbico. To je prije dva dana u razgovoru za Index izjavio njen vlasnik Branko Roglić.

Iz Agrokora su mu rekli da “više ne upravljaju plaćanjima” te je nakon toga odlučio pokrenuti naplatu.

Napomenuo je da njegova tvrtka ima oko 12 milijuna kuna potraživanja prema Agrokoru, te da su im prestali dostavljati robu oko Božića./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -