Petak, 20 rujna, 2024

Nalogodavci i izvršitelji ubojstva Joze Leutara nikada nisu pronađeni

Vrlo

Osamnaesta je obljetnica od ubojstva doministra FMUP-a Jozu Leutara, a slučaj “Leutar” među mnogim je nerazriješenim ubojstvima. Iako je prošlo 18 godina, ubojice i nalogodavci atentata na Jozu Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, još nisu otkriveni. Podsjećanja radi, dok se Leutar 16. ožujka 1999. u službenom automobili vozio na posao eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovu vozilu u 7.50 sati ujutro. S njim je u automobilu stradao vozač Željko Ćosić, čije ozljede nisu bile opasne za život, a Leutar je zadobio teške ozljede uslijed kojih nije uspio doći svijesti. Umro je u sarajevskoj bolnici Koševo 28. ožujka. Njegovu ubojstvu prethodili su teroristički napadi na travničke policajce u lipnju i srpnju 1998. te jedan neuspjeli teroristički pokušaj u veljači 1999.

Parastrukture

Sama istraga ubojstva nije davala nikakvih rezultata unatoč angažmanu voditelja civilne misije UN-a generala Paula Kleina. U istrazi su bili angažirani najbolji stručnjaci u zemlji, potom IPTF, a stigli su i stručnjaci iz FBI-a iz SAD-a…..piše Večernji list.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Što smo naučili o špijuniranju na društvenim mrežama?

 Naši digitalni životi postali su prava zlatna žila za tehnološke divove. Izvješće Savezne komisije za trgovinu (FTC) otkriva mračnu...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -