Petak, 3 svibnja, 2024

Srbi blokiraju rad Doma naroda Parlamenta BiH?

Must Read

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je u blokadi. Na sjednicu, koja treba biti održana sutra neće doći tri izaslanika iz Republike Srpske i to dva iz SNSD i jedan iz DNS.

Kako je potvrđeno BN portalu, u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, izaslanici iz Republike Srpske Sredoje Nović(SNSD) i Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili su u petak vodstvo Doma, predsjedatelja i njegove zamjenike da “zbog situacije u BiH neće doći na zakazanu sjednicu u ponedeljak”.

U istom dopisu, prema tom izvoru, se navodi da na sjednicu neće doći ni Dragutin Rodić iz DNS.

Zbog nedolaska Novića, Radmanovića i Rodića nema potrebnog kvoruma za sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

Klub srpskih izaslanika u Domu naroda čine još dva izaslanika iz Republike Srpske, Ognjen Tadić i Darko Babalj iz SDS-a.

Razlog za nedolazak na sjednicu izaslanika iz stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj (SNSD i DNS) može se tražiti u zaključcima Narodne skupštine, koji su doneseni nakon što je bošnjačka strana, Sakib Softić po nalogu Bakira Izetbegovića, podnijela reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

U skupštinskim zaključcima, podržanim od vladajuće većine u RS, se “tražila” blokada rada zajedničkih organa u BiH dok se ne riješe otvorena pitanja, ne samo revizije. nego i suda i tužiteljstva, odnosno prisutnost stranaca u Ustavnom sudu BiH. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -