Published On: Ned, ožu. 19th, 2017

Hrvatska će biti Božja država: Molitelji sad skupljaju i potpise

Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali Hrvatskoj vladi i saboru, te da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima, kažu aktivisti Prolife.hr. Potpisi za peticiju skupljalju se diljem Hrvatske. Podržavaju ih Glas roditelja za djecu (GROZD), U ime obitelji i mnoge druge udruge i pojedinci.

Članovi udruge Prolife (nije jasno kako se u konzervativnu hrvatsku udrugu prošvercao anglizam!?) tvrde da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj još 2009. rekli da život počinje trenutkom začeća.

–  Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji bi trebao maksimalno zaštititi nerođenu djecu, tvrde u Prolife.hr. To znači da je, nasuprot odluci Ustavnog suda, njihov cilj zabrana pobačaja. Ustavni sud naredio je donošenje novog zakona u roku od dvije godine. Postojeći propis po kojem je pobačaj zakonit do desetog tjedna odlukom žene, a nakon toga uz dozvolu nadležnog tijela, prema mišljenju Ustavnog suda, koje je obvezujuće, nije moguće mijenjati skraćivanjem roka od deset tjedana, no čini se da je baš to cilj ovih udruga.

Sa desnice se pomalja još jedna zanimljiva alternativa. To je lista za zagrebačke izbore koju vodi Bruna Esih. Mnogi građani misle da je ona u HDZ-u, no Bruna Esih je u Saboru neovisni zastupnik. Oko nje se sada okuplja zanimljiva skupina političara u kojoj je najpoznatiji demograf Stjepan Šterc. U drugoj fazi okrupnjavanja gradske desnice će ta skupina – prema našim informacijama – ići u pregovore s Mostom. Božo Petrov i i Zlatko Hasanbegović su sličnomišljenici. Hasanbegović je u nekoliko navrata pokazao svojeglavost i nesklonost poštivanju stranačke stege, što poznavatelji prilika u HDZ-u tumače njegovom željom da bude izbačen iz stranke. Nakon toga, on bi se – kažu naši izvori – pridružio ovoj skupini.

Projekt Esih čito je pripreman vrlo dugo i vrlo pažljivo. On će značiti udar na Milana Bandića i HDZ. Ako uprvoj fazi naleta Esih i ljudi s njene liste osvoje par mjesta u zagrebačkoj gradskoj skupštini – a to je realan cilj, jer je Esih na parlamentarnim izborima dobila preko 10500 glasova – oni će postati politički faktor. Moguće je da postanu presudni, tzv, “jezičac na vagi”. Odlaskom Bandića, ta će skupina imati bolju startnu poziciju u Gradu od HDZ-a, kojega po novom reprezentira Drago Prgomet, pa bi taj velki bazen glasova na desnom centru mogao postati njihov lak plijen. Krajnji je cilj ovih skupina neka vrsta poljskog scenarija, pretvaranje Hrvatske u Civitas dei, Božiju državu u kojoj je abortus zabranjen a Drugi svjestki rat prevrednovan, otprilike kao u Srbiji, gdje su partizani i četnici izmijenili mjesta.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer