Srijeda, 25 rujna, 2024

ČESTITAJ RADNICIMA KRIVAJE: Nikšić usred političke krize provocirao Ivanića

Vrlo

SARAJEVO – Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine  Mladenu Ivaniću i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti BiH.

Možda sam čin i nije toliko sporan, kada bi BIH bila normalna država Srbi u njoj prhvaćali dan kada su preglasani. No Srbi eto, iz nekog razloga nikako da prihvate dan kad su preglasani. I totalni su čudni i čudno se ponašaju.

Nikšić je u čestitci naveo da se ove godine navršava četvrt vijeka od povijesne odluke svih naroda  BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana i Hrvata i pripadnika drugih naroda bude neovisna i suverena država.

Koliko su svi narodi i  koliko slobodnom voljom a koliko u strahu od režima to učinili,  koliko je referendum prošao u deomokratskom ozračuju, i koliko su njeni narodi danas ravnopravni najbolje svjedoči upravo lik i djelo Nermina Nikšića.

Bio je premijer kriptoustaške vlade, načinjene na principu neravnopravnosti, u kojoj je potpredsjednik bio Pudarić, iz reda Srba, imenovan nakon što je s prostora Armije BIH nestalo preko 300.000 Srba, i nakon što je u FBIH pogažena svaka moguća ravnopravnost.

No ništa to, ne smeta šjoru od Krivaje,  da provocira koliko toliko trezvenog Ivanića, i dodatno produbljuje političku krizu u BIH. Iako tvrdi da oni u SDP-u BIH vole više od nas. Inače SDP je navodna ljevica. Ako je to tako, onda je BIH jedina zemlja na svijetu u kojoj ljevica šuti o arabizaciji, i desekularizaciji vlastitog biračkog tijela. Njima to nije problem. Problem je tamo negdje daleko od granica bismilah antifašizm.a

“Uz 25. studeni i ZAVNOBiH ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u povijesti BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana”, navodi se u Nikšićevoj čestitci.

A ova čestitka ostat će kao jedna od najciničnijih ikada, u novijoj povijesti BIH.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je Srni da svako ko pokuša da uvrijedi njega lično dok je kao Srbin na mjestu predsjedavajućeg, istovremeno vrijeđa i cijeli njegov narod i Republiku Srpsku koja ne obilježava 1. mart.

U reagovanju na čestitku koju mu je uputio predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić povodom 1. marta, koji se u Federaciji BiH obilježava kao Dan nezavisnosti BiH, Ivanić je rekao da se iskreno nada da Nikšić nije imao to na umu kada mu je uputio čestitku.

“Ovo je klasični pokušaj da slaba politička figura od sebe napravi jaku i očigledno je da to želi da uradi na mom imenu”, ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ivanić je rekao da Nikšić i njemu slični, nemajući druge argumente, podnose krivične prijave i prave kojekakve incidente, ne bi li pridobili malo medijske pažnje.

“Da kroz Nikšićevu čestitku naslovljenu meni istovremeno nije došla i uvreda za cijelu Republiku Srpsku, ovo ne bih ni komentarisao”, poručio je Ivanić.

On je ponovio da niko Federaciji BiH ne brani da slavi praznik koji želi, ali da je za njega 1. mart dan kada je u BiH počeo rat i dan kada je ubijen prvi Srbin u BiH.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Pogledajte koliko će se plaćati porezi na apartmane

NAJAM apartmana desetljećima je bili porezno favoriziran u Hrvatskoj. To se počelo mijenjati s poreznim izmjenama koje su stupile...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -