Ponedjeljak, 1 srpnja, 2024

Nastavak suđenja za zločine u Srebrenici; Pripadnici MUP-a RS optuženi za ubojstvo 1.313 muslimana

Must Read

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad muslimanskim civilima u Srebrenici nastavlja se danas pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.
U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Svi optuženi  ranije su se izjasnili da nisu krivi po optužbama, a u nastavku suđenja optuženi će iznositi svoje obrane, javlja Tanjug.  Do sada je detaljnu obranu iznio samo Batinica dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

Tužiteljstvo  za ratne zločine tereti okrivljene za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u suizvršiteljstvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svjedoka i stručnjaka kao i izvođenje drugih dokaza.

Oni se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru “Kravice” 14. srpnja 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Agenti koji su lažno tvrdili da je priča o laptopu Huntera Bidena ruska dezinformacija bili su u to vrijeme na platnom spisku CIA-e

Jedna priča koja se ističe među mnogim bolno očitim primjerima uplitanja u izbore i dosluha vlade s društvenim medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -