Nedjelja, 5 svibnja, 2024

PREDSJEDNICA RH U KUVAJTU: Otvara hrvatsko veleposlanstvo i dogovara gospodarsku suradnju

Must Read

Predsjednica Hrvtske Kolinda Grabar-Kitarović u državnom je posjetu Kuvajtu. Posjet je, kako javlja HRT, započela susretom s ministrom nafte, struje i vode Esamom Abdulmohsenom Hamadom Al-Marzukom. Hrvatska predsjednica se sastala i s ministrima obrane i vanjskih poslova, a očekuju je sastanci s ministrima financija i obrazovanja.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović razgovarat će i s kuvajskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom, s prijestolonasljednikom šeikom Navafom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom te s drugim visokim kuvajtskim dužnosnicima.

Sutra će svečano otvoriti hrvatsko veleposlanstvo i susresti se s članovima hrvatske zajednice u Kuvajtu.

U hrvatskom su izaslanstvu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov. U gospodarskom izaslanstvu, čiji je posjet organizirala Hrvatska gospodarska komora nalaze se predstavnici Brodotrogira, Agencije ALAN, Đure Đakovića, Croza i HS Produkta, te Hrvatske turističke zajednice.

Cilj posjeta je nastavak razvoja hrvatsko-kuvajtskih odnosa, posebice na gospodarskom polju, čemu će pridonijeti i otvorenje hrvatskogveleposlanstva te veća zastupljenost hrvatskih tvrtki na kuvajtskom tržištu./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -