SPORAZUM CVETKOVIĆ-SEĆIJA: EU, SDA, Dodik, Čović, vanzemaljci- svi dijele BiH

Desničari u Sarajevu počeli su se okupljati. Reuf Cvetković danas je tako tijekom sećije Kruga 99 iznio novu dozu stavova svojstvenih politčkom Sarajevu. Prema njegovu mišljenju kroz europske integracije se dijeli BiH.

Cvetković, koji je bio uvodničar današnje sećije bošnjačke Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ o temi „Ni domaće ni europske etnoteritorijalne podjele BiH neće proći“, kazao je kako je riječ o „pokušaju da se u okviru procesa europskih integracija podjeli BiH, da se one stvari koje nisu postignute oružjem i u ratu, postignu putem djelovanja ljudi u Europskom parlamentu koji nažalost predstavljaju  državu Hrvatsku“.

– Potrebno je da mi u BiH imamo jasan stav po pitanju toga jesmo li spremni ići pod jaram, dakle da demokratska većina u ovoj zemlji živi kao etničke manjine u susjednim državama – kazao je.

Prema njegovim riječima, vrlo je važno „da iz Sarajeva imamo jasnu i preciznu politiku odgovora na ovo što rade Dodik i Čović, a iz Sarajeva umjesto toga imamo izravno sudioništvo“.

“Potrebno je da mi imamo jasan stav. Naša poruka je jasna i potrebno je da ispunimo civilizacijske norme po slučaju Pilav i Sejdić- Finci a ne izmišljena tzv hrvatska pitanja”, kazao je.

“Jasno je da je SDA treća noga koji dijeli BiH i važno je da njihovi birači to shvate da je svaki glas za SDA glas koji dijeli BiH”, kazao je Cvetković.

Na sećiji su govorila još i dva simpatična politička Bošnjaka. Marinko Pejić kazao je da izražava nezadovoljstvo odlukama s posljednje sjednice Hrvatskog narodnog sabora, te se usprotivio “trećem entitetu”, dok je Gradimir Gojer kazao kako je temeljni problem u kojem živi država BiH, “ili bih rekao preživljava i postupno odumire država BiH, trostruka teokracija države BiH.”

Po njegovim riječima, Bosnom i Hercegovinom ne vladaju stranke „već kler koji tim istim strankama omogućuje političke i ekonomske benefite“.