Petak, 18 listopada, 2024

Kauboji pali u produžetku! Infarktna završnica ipak pripala Vikinzima

Vrlo

Najdramatičniju utakmicu dosadašnjeg Svjetskog prvenstva odigrali su Hrvatska i Norveška… U utakmici za infarkt Norvežani su slavili nakon produžetka rezultatom 28:25 (22:22).

Tragičar utakmice bio je hrvatski najbolji strijelac Zlatko Horvat koji nije iskoristio sedmerac za pobjedu u regularnom dijelu…

Odlično je hrvatska 5-1 obrana ušla u utakmicu i držala Norvežane punih 8 minuta bez pogodaka. No, Kauboji se nisu uspjeli odvojiti više od tri gola razlike (4:1). Brzopleto su Hrvati gubili loptu u napadu i to s igračem više, a kada su uslijedile vikinške kontre, Norvežani su se vratili u rezultatski egal.

Mučili su se Kauboji u napadu s čvrstom 6-0 obranom Norvežana koji to koriste i u napadu te sa serijom 4:0 odlaze na tri gola prednosti (11:8).

Spor protok lopte i bezidejnost u napadu ipak nisu previše koštali momčad Željka Babića, te se na odmor odlazi s minus dva (12:10).

Drugo poluvrijeme, baš kao i prvo, Kaouboji fantastično otvaraju. Konačno je zaustavljen norveški brzi centar, Pešić brani nekoliko zicera, a Mamić para protivničku mrežu i Hrvatska ponovno dolazi do prednosti (16:15).

I ponovno kada su mogli otići na tri-četiri gola prednosti, Kauboji staju u napadu zaustavljanjem Mamića. Nitko nije želio preuzeti odgovornost i Norvežani, ne samo da se vraćaju, već i dolaze do vodstva (19:18).

Ali, sveti Ivan Pešić drži Hrvatsku  na životu i to se moralo naplatiti u napadu. Štrlek, Horvat i Kontrec zabijaju vezane pogotke i pet minuta prije kraja dovode Hrvatsku na plus dva (22:20).

Bjorsen je brzo smanjio na jedan razlike i onda se ušlo u kidanje živaca. Nismo uspjeli zabiti za dva gola razlike i rješiti utakmicu i Norvežani izjednačuju u posljednjoj minuti (22:22).

Ali onda je nevjerojatni Željko Musa s istekom vremena izborio sedmerac kojeg Zlatko Horvat … ne koristi. Odlazi se u produžetke…

Zlaja se iskupljuje u nastavku kada zabija za plus dva (24:22), ali ponovno nije moglo bez drame, jer uporni Vikinzi se vraćaju u vodstvo (25:24). Manje od dvije minute do kraja Hrvatska ostaje s igračem manje i kada Tonnesen pogađa iz sedmerca za dva razlike (27:25) sve je bilo gotovo. Do kraja je još Myrhol zabio za konačnih 28:25.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Zlatko Horvat sa 6 i Marko Mamić s 5 golova. Musa, Stepančić i Duvnjak zabili su po tri, a Kontrec i Štrlek po dva gola. U strijelce se još upisao i Šebetić. Ivan Pešić imao je 8 obrana (25%).

Myrhol sa 6 i Bjorsen sa 5 golova su bili najbolji strijelci Norveške, dok je junak večeri vratar Bergerud sa 16 obrana (40%).

Pali su Kauboji tako u produžetku i ostali bez finala s Francuskom, ali treba skupiti glave, jer ih čeka utakmica za broncu. I to protiv susjeda Slovenaca.

prvi.tv

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Helez zaustavio smjenu Zorana Galića na sjednici Vijeća ministara BiH. Motiv nepoznat…

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, raspravljalo se o razrješenju Zorana Galića s dužnosti zamjenika ravnatelja SIPA-e, no odluka...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -