Subota, 4 svibnja, 2024

Pretučeni Dubrovčani: Vidjeli su oznake iz RH, pa nas napali uz povike “Ustaše”

Must Read

U tučnjavi koja je u nedjelju ujutro izbila u restoranu u sklopu benzinske crpke “Hifa”, u neposrednoj blizini Tvornice duhana Mostar, ozlijeđene su dva državljanina Hrvatske. Preciznije, do napada na njih je došlo oko 3.20 sati, a u ovom incidentu su sudjelovala četvorica, i to trojica iz Mostara i jedan iz Sarajeva, od kojih su dvojica s adresom prebivališta u Dubrovniku, gdje i rade kao kuhari.– Žrtve su se svojim vozilom, dubrovačkih oznaka, dovezli do restorana punog gostiju i naručili jelo, a onda su im dvojica prišla pa ih počela vrijeđati na nacionalnoj osnovi. Potom su novopridošli gosti zadobili udarce pepeljarama, te rukama i nogama. Jedan od njih je pao na pod, te je nastavio primati udarce, a drugom je prislonjen pištolj na glavu, kako ne bi pomogao prijatelju. Obojici su oduzeti mobiteli, s tim da je jedan razbijen – prepričavaju svjedoci za Pogled.ba.

 Ubrzo su stigli policajci, a napadači su odmah pobjegli na drugi izlaz. Liječnici kažu da su obojici konstatirani potresi mozga, hematomi i druge ozljede. Napadnuti mladići, još u šoku, ogorčeni su činjenicom da nitko od drugih gostiju nije prišao kako bi zaustavio tučnjavu, koju su i snimile sigurnosne kamere.
Pri povratku na počinak, iz diskoteke smo svratili do restorana koji radi do jutra te parkirali vozilo ispred staklenog portala pa unutra pronašli jedan slobodan stol i naručili ćevape.
Odmah nakon toga nam je prišao nepoznati mladić te, uz psovke, povikao da smo ustaše. Nakon toga me je više puta udario pepeljarom po glavi i gađao mobitelom, koji je također zgrabio sa stola. Prijatelj mi je htio priskočio u pomoć, ali drugi stariji napadač mu je prislonio pištolj na glavu i izustio: Nemoj, bolje ti je! I njega su tukli – priča  jedan od dvojice mladića, napominjući da su i lani u nekoliko navrata dolazili u ovaj restoran i nisu imali problema.
Od težih posljedica ih je sačuvala činjenica da su policajci, koji su u posljednje vrijeme u stanju pripravnosti zbog brojnih oružanih pljački i povećanog uličnog nasilja, brzo intervenirali.
Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni su od ranije poznati policiji, a riječ je o Esmeru Crnomeroviću (22) i Salki Gološu (47), koji su, prema navodima iz MUP-a, zaradili tek prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira. Oštećenima ostaje mogućnost privatne tužbe.

Inače,  Gološ je upravo poznat po sličnim incidentima, a i prošlog mjeseca je bio privođen nakon prijetnji, pokazat će se tzv. startnim pištoljem, građevinskim inspektorima, koji su htjeli zapečatiti nelegalno izgrađeni objekat u mostarskom naselju Šehovina. I tada je bio pobjegao do dolaska policije pa je naknadno uhićen i opet pušten.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -