Četvrtak, 24 listopada, 2024

Vandali uništili izložbu o Vukovaru u Novom Sadu

Vrlo
- Advertisement -

NOVI SAD – Izložbu Srđana Veljovića “Vukovar – ubijanje jednog grada” u Novom Sadu uništila su zasad nepoznata osoba u noći između ponedjeljka i utorka, prenio je portal 021.rs. Izložba je 18. studenog postavljena u prolazu Milana Mladenovića u Novom Sadu, a vandali su razbili izloge i pocijepali fotografije.
Na izlozima su prije dva dana prvo osvanuli natpisi “A ubijanje Srba?”, “Stoko”, da bi sinoć bili polupani.
Autor izložbe Srđan Veljović kaže za novosadski portal da mu je namjera bila da se fotografijama podsjeti na uništavanje Vukovara i dodaje da ga nije iznenadila ni ovakva reakcija.
“Dok sam birao fotografije gledao sam da budu neupitne i očišćene od svih politika o tome tko je prvi počeo, i tko smo ” mi ”, a tko ” oni ”. Poruka iza ovakvog čina je da i dalje postoji jedan mlad i bijesan svijet.
Zbog toga mi je žao, jer njima je vjerojatno teško u životu. Tako da ako im je uništavanje učinilo estetski ugođaj, onda je i to neka korist od izložbe “, rekao je Veljović za ovaj portal.
Izložbu su postavili “Art klinika” i “Žene u crnom” na 25. godišnjicu pada Vukovara, a trebalo je trajati mjesec dana.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I tako je Picula postao najpopularniji političar u Hrvatskoj

Plakati s Toninom Piculom u ustaškoj kapi osvanuli u Srbiji: Desničari reagiraju na njegovo imenovanje izvjestiteljem Europskog parlamenta za...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -