Četvrtak, 9 svibnja, 2024

ČOVIĆ: Na žalost BiH već dugo nije u fokusu interesa američke politike

Must Read

 Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović ne očekuje da će rezultati predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama imati utjecaja na politiku ove zemlje prema jugoistočnoj Europi pa tako i prema BiH.
-Premali smo mi, koliko god umišljamo da je ovaj dio svijeta značajan i da je uvijek bio izvorište i stabilnosti i nestabilnosti. Mi to povezujemo i kada je u pitanju Prvi pa i Drugi svjetski rat. Američka administracija, bez obzira tko bio izabran za predsjednika, mnogo je složenija od jedne osobe i siguran sam da vođenje vanjske politike kada su SAD u pitanju ne ovisi od jedne osobe – izjavio je Čović za Fenu govoreći o izboru novog predsjednika SAD-a.
Na žalost, kaže Čović, BiH već dugo nije u fokusu interesa vanjske politike SAD-a.
-Ono što mene uopće ne veseli je što već jedno duže vrijeme, ma koliko američka administracija bila naš prijatelj i bila tu negdje blizu nas, ovaj prostor ne stavlja u središte svoje pozornosti – zaključuje Čović.
 

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rusija će izaći jača, rekao je Vladimir Putin nakon polaganja prisege kao predsjednik

Usred aktualnog sukoba Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je uvjerenje u dostojanstveno prevladavanje sadašnjeg izazovnog razdoblja i snažniju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -