Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Wikileaks dokumenti: Američki portal izravno povezao urednike SAFF-a s teroristima

Must Read


Američki portal Veterans Today, objavio je poprilično kompromitirajući članak za BIH, u kojem kao glavnu vezu za napade kako u Parizu tako i Brusselexu optužuje građanina BIH, g.Ezhera Beganovića. Nakon što je SAFF negirao bilo kakvu povezanost s ISIL-om, Veterans Today osvježile su članak dodatnom kompromitirajućom informacijom s WikiLeaksa.
Američki portal Veterans Today, objavio je poprilično kompromitirajući članak za BIH, u kojem kao glavnu vezu za napade kako u Parizu tako i Brusselexu optužuje građanina BIH, g.Ezhera Beganovića. Nakon što je SAFF negirao bilo kakvu povezanost s ISIL-om, Veterans Today osvježile su članak dodatnom informacijom s WikiLeaksa u kojoj tvrde da je Beganović od prije poznat kao dio “Bugojanske terorističke skupine koja je već u BIH sudjelovala u podmetanju eksploziva, i napadom na policajce kao i hrvatske povratnike.”
Posljednje eksplozije u Bruxellesu izazvale su novi val zabrinutosti, nakon terorističkih napada u Europi. Nakon uhićenja počinitelja nedavnih terorističkih napada u Bruxellesu, braće Halida i Ibrahima El-Bakravi i Najm-ol-Sha’rawi, otkrivena je veza tih osoba s glavnim počiniteljem incidenta u Parizu – piše Veterans Today.
Izvješće belgijske televizije RTB govori da je Halid el-Bakravi koristio lažni identitet kako bi iznajmio stan u Bruxellesu, i na tom su mjestu otkriveni otisci prstiju Salaha Abdeselama, uhićenog glavnog osumnjičenog u terorističkom napadu u Parizu.
Isto tako, otkrivene su veze tih terorista putem interneta s bosanskim državljaninom Ezherom Beganovićem.
Ezher Beganović jedna je od osoba osumnjičenih za veze s terorističkim organizacijama i ekstremnim skupinama, koji, uz Fatmira Alispahića, Abdusameda Nasufa Bušatlića i Semira Imamovića, s njima blisko surađuje, navodi se u članku.
On je, zajedno sa svojim kolegama, jedan od glavnih pripadnika vjerske ekstremne grupe, koji, koristeći društvene medije i virtualni prostor, privlače ekstremne i radikalne osobe.
Ezher Beganović jedan je administratora portala Saff, koji upravlja s još nekoliko internetskih portala u BIH, tvrdi Veterans Today te portal Bir, Bosna-media, Islamska TV, Minber, Soupkitchen Bosnia, Facebook i Twitter navodi kao sredstva koja u BIH služe za razvoj radikalne vehabijske misli i promicanje ekstremizma i nasilja ovog tima vjerskih fundamentalista.
Beganović je studirao u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio pod utjecajem devijantnih ideja vehabizma, te se tijekom brojnih putovanja u Tursku povezao s liderima pokreta daisa i Fronta El-Nosra, iu toj je zemlji prošao terorističku i sabotersku obuku navodi se u članku.
Na ove natpise reagirao je i portal SAFF koji tvrdi da se ovdje radi o podmetanju te da su oni na SAFF-u poznati po svojim anti ISIL stavovima:
“Obavještajno podzemlje je ovih dana preko američkog portala “Veterans Today” plasiralo monstruozne laži na račun magazina Saff i urednika Ezhera Beganovića. Ovo je još jedan u nizu brojnih napada obavještajnog podzemlja na magazin Saff. Tekst sa portala “Veterans Today” je loš pokušaj diskreditiranja ugleda Saffa, urednika i novinara. Kada se pročita spomenuti tekst lahko se uoče sve laži i namjere anonimnih autora koji pokušavaju povezati Saff i Ezhera Beganovića sa Isilom i sličnim terorističkim organizacijama.
Oni to rade iako dobro znaju da su Saff i Ezher Beganović najdosljedniji borci protiv Isila u Bosni i Hercegovini. Obavještajno podzemlje misli da će iskoristiti islamofobičnu atmosferu i tako lahko i bez ikakvih dokaza zaustaviti Saff. Saff će biti ustrajan u borbi protiv svih neprijatelja Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i islama. Na tom putu neće nas zaustaviti svo obavještajno podzemlje ovoga svijeta.”
U međuvremenu, je članak na ovoj američkoj stranici osvježen te se u tekstu dalje navodi kako je WikiLeaks web objavio nove informacije vezane za Beganovićeve aktivnosti. WikiLeaks tvrdi kako je Beganović istaknuti član Bugojanske skupine, zločinačke bande u Bosni i Hercegovini, koja je navodno planirala terorističke napade još 2005., ubivši nekoliko policajaca i hrvatske povratnike.
(Izvor: The Bosnia Times)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -