Subota, 18 svibnja, 2024

Lokalni izbori će osnažiti ulogu žena u političkom životu

Must Read

Regionalni ženski lobi za mir, sigurnost i pravdu u jugoistočnoj Europi vjeruje da će lokalni izbori u BiH rezultirati u korist demokracije i građana, a posebno u korist osnaživanja žena na pozicijama odlučivanja.
‘’Regionalni ženski lobi vjeruje da politika demokratskog mira i stabilnosti u regiji u svakoj zemlji zahtijeva snažno sudjelovanje žena u politici i odlučivanju. BiH i njezini građani imaju priliku to učiniti na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 2. Listopada’’, navodi se u izjavi članica Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u JI Europi o lokalnim izborima u BiH.
U priopćenju za javnost podsjećaju da je Bosna i Hercegovina kao dio proširene Europske unije i članica Vijeća Europe preuzela obavezu promicanja dobrih praksi kojima se osigurava uravnoteženo sudjelovanje žena i muškaraca u javnom i političkom životu.
U predizbornim kampanjama u BiH još od 1990. godine malo se toga promijenilo. U političkim strankama, sudjelovanje žena u ukupnom članstvu se kreće od 30 do 40 posto, dok je njihovo sudjelovanje u tijelima stranke (glavni odbori i predsjedništvo) u rasponu od 20 do 40 posto.
‘’Ovi izbori su mogućnost građana BiH da pošalju jasnu poruku svijetu da će ovim potencijalom doprinijeti bržem demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju BiH i pokazati spremnost za uspostavljanje međusobnih odnosa, održivog mira i sveobuhvatne demokracije ‘’, navode članice Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u JI Europi

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -