Petak, 3 svibnja, 2024

CIHLARŽ: Ako je u krvi pronađena klebsiella sve je jasno

Must Read


Ukoliko je bakterija klebsiella pneumonija prodrla u bebin krvotok, onda je ona i uzročnik sepse i u konačnici bebine smrti, potvrdio je Dnevnom listu sudski vještak iz Tuzle prof.dr. Zdenko Cihlarž.
„Ako je u hemokulturi(HK) pronađena ta bakterija, a beba preminula od sepse, onda je sve jasno“, kazao je Cihlarž Dnevnom listu. To je zapravo jedini medicinski stručnjak koji je bio spreman progovoriti o ovoj temi, a koji je, usput rečeno, bio vještak i na suđenju mostarskim ginekolozima.
Upravo u hemokulturi, odnosno krvnoj analizi bebe preminule 16. kolovoza piše da je nađena bakterija koja je i lani ubijala bebe u Mostaru. Taj nalaz se prvenstveno odnosi na ispitivanje nazočnosti bakterija u krvi, a kako hemokultura traje i po nekoliko dana, a bebe su preminule 16. i 21. kolovoza u oba otpusna pisma pisalo je da je hemokultura u izradi. Ocu bebe preminule 16. kolovoza sve je bilo sumnjivo te je tražio rezultat analize i dobio – da je beba imala bakteriju klebsiella pneumonija. To mu je uneseno i dopunjeno otpusno pismo.
„Moja je beba sigurno preminula od te bakterije, za druge ne znam i ne mogu govoriti“, kaže otac bebe preminule 16. kolovoza.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -