Published On: Pet, ruj 16th, 2016

Radončić: Nema rata


Fahrudin Radončić je gostujući u emisiji Pressing govorio o svojim prijašnjim odnosima sa Bakirom Izetbegovićem sa kojim je sada u koaliciji. Ranije su njih dvojica često razmjenjivali uvrede.
Mnoge je šokiralo vaše pomirenje sa Izetbegovićem nakon godina uvreda i ružnih riječi?
“Stavite se u moju poziciju. Mi smo druga najjača stranka u FBiH. SDA je prva, SBB drugi, HDZ treći, DF pa SDP. Nakon izbora smo rekli da ćemo šutjeti 100 dana. Došlo je do opšteg haosa između DF-a i SDP-a. Stanje se odjednom stabiliziralo. To su stvari koje smo mi završili i ostavili iza sebe”.
Jeste li mu halali?
“Čim s nekim sjednete naravno da ste mu oprostili. U politici se sve mijenja, ljudi nisu kamen”.
Da li zagrljaj SDA može biti smrotnosan za SBB?
“Ja sam tu ušao više zbog drugih da dam alternativu. Mi ne želimo opozicija nikome već stanju u kojem se nalazimo. Zbog toga sam formirao stranku. Ne bojim se toga zagralja. Pozitivno utječemo na druge. U posljednje vrijeme su SDA i SBB složni na ekonomskom planu. Imali smo 20 radnih sastanaka. Vršimo strašan liderski pritisak kakav nije viđen. 2017. mora biti najveće gradilište koje se zove BiH. SDP nije ostavio tri lista dokumentacije za izgradnju novih puteva. Mi krećemo od nule”, kazao je Radončić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>