Petak, 3 svibnja, 2024

ukidanju presude Glavašu: Birat ću riječi kako ne bih ugrozio Srbe u Hrvatskoj

Must Read

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić danas se osvrnuo na ukidanje prvostupanjske presude za ratne zločine Branimiru Glavašu od strane hrvatskog Vrhovnog suda.

“Kao država moramo brinuti i o Srbima koji žive u Banjaluci, Bijeljini, ali i u Srbi, Vukovaru, kako ih ne bismo izložili kao metu, i da zato biram riječi o komentiranju ukidanja presude Branimiru Glavašu i Alojziju Stepincu.

“Naš posao je da donosimo odluke i reagiramo odgovorno i racionalno, da ne pokazujemo tu vrstu mržnje, kao što se to na nekom drugom mjestu pokazuje. Ne smijemo poništavati srpske žrtve u ratovima. Te žrtve su toliko velike i te krvi je toliko mnogo da imamo obavezu da učinimo sve što možemo da ih ne bude više u budućnosti”, kazao je Vučić, prenosi Blic.

Istaknuo je da Srbija mora štititi svoj nacionalni ponos i dostojanstvo uz očuvanje mira i stabilnosti u regiji, prije svega dijalogom.

Napomenuo je i da će Srbija čuvati svoju antifašističku tradiciju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -