Published On: Pet, srp 29th, 2016

DOBA LJUTIH TETA: Theresa May spremna upotrijebiti nuklearno oružje protiv Rusije!

Premijerka Velike Britanije Theresa May izjavila je na pres-konferenciji u Bratislavi da je spremna da upotrebi nuklearno oružje za zastrašivanje.
Theresa May je bila u radnoj posjeti Slovačkoj koja trenutno predsjedava EU. Novinar slovačke televizije TV3 je u vezi sa debatom u britanskom parlamentu prošle nedjelje o nuklearnom potencijalu ove zemlje postavio pitanje Theresi May:
– Da li je britanska premijerka spremna da iskoristi oružje protiv Rusije?
– Zaista, protekle nedjelje je održano veoma važno glasanje u parlamentu o nastavku našeg nuklearnog programa. Tokom debate je postavljeno pitanje da li bih ja bila spremna da iskoristim nuklearno oružje u cilju zastrašivanja. Moj odgovor je bio ’da‘, odgovorila je May, prenosi sputniknews.com.
Parlament Velike Britanije glasao je za modernizaciju nuklearnog štita zemlje.
Prema programu „Trident“, najskupljem programu Oružanih snaga Velike Britanije, predviđena je izgradnja četiri podmornice koje mogu da nose nuklearne i termonuklearne bojeve glave. Projekat modernizacije predviđa zamjenu podmornica klase „Vangard“ novim podmornicama tipa „Suksesor“ od 2030. godine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>