Published On: Pet, srp 29th, 2016

ukidanju presude Glavašu: Birat ću riječi kako ne bih ugrozio Srbe u Hrvatskoj

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić danas se osvrnuo na ukidanje prvostupanjske presude za ratne zločine Branimiru Glavašu od strane hrvatskog Vrhovnog suda.

“Kao država moramo brinuti i o Srbima koji žive u Banjaluci, Bijeljini, ali i u Srbi, Vukovaru, kako ih ne bismo izložili kao metu, i da zato biram riječi o komentiranju ukidanja presude Branimiru Glavašu i Alojziju Stepincu.

“Naš posao je da donosimo odluke i reagiramo odgovorno i racionalno, da ne pokazujemo tu vrstu mržnje, kao što se to na nekom drugom mjestu pokazuje. Ne smijemo poništavati srpske žrtve u ratovima. Te žrtve su toliko velike i te krvi je toliko mnogo da imamo obavezu da učinimo sve što možemo da ih ne bude više u budućnosti”, kazao je Vučić, prenosi Blic.

Istaknuo je da Srbija mora štititi svoj nacionalni ponos i dostojanstvo uz očuvanje mira i stabilnosti u regiji, prije svega dijalogom.

Napomenuo je i da će Srbija čuvati svoju antifašističku tradiciju.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>