Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Pučisti spremili optužnicu za Erdogana: Evo za što bi odgovarao da je vojni udar

Must Read

Pučisti koji su organizirali vojni udar u Turskoj planirali su optužiti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i njegov bliski krug suradnika za podržavanje terora kroz pregovaranje s kurdskim PKK-om, objavili su turski mediji pozivajući se na dokumente koje je otkrila policija, piše RT.

Pronađena je i peticija da se pokrene sudski postupak protiv turske vlade, i to u uredu državnog tužitelja Mehmeta Sela u Istanbulu. Sel je priveden nakon propalog puča.

Da su pučisti uspjeli u svrgavanju Erdoganova režima prošlog petka, pokrenuli bi istragu na temelju teze da su Erdogan i njegovi suradnici “počinili zločin pomaganja naoružanoj terorističkoj organizaciji, i to tako što su ignorirali terorističke pripreme napada”, otkrio je izvor iz turskog tužiteljstva u razgovoru za Andolou Agency.

Proziva ih se zbog pomaganja Kurdima

Pronađena peticija nije potpisana, no datirana je u 2016. godinu, a na njoj stoji kako Erdogan i ostali trebaju biti izvedeni pred pravdu zbog “procesa rješavanja” kurdskog pitanja, koji u Turskoj traje desetljećima.

Dokument je naslovljen na Ured glavnog državnog tužitelja u Inegolu, u Bursi. Turske vlasti optužuje se za “podržavanje” Kurdske radničke partije (PKK), koju se u Turskoj smatra terorističkom organizacijom.

Najteže su optuženi Erdogan, ministar unutarnjih poslova Efkan Ala, šef obavještajne službe Hakan Fidan, guverneri provincija, bivši premijer Ahmet Davutoglu te bivši zamjenici premijera Besir Atalay i Yalcin Akdogan, a tereti ih se za provođenje mirovnih razgovora s vodstvom PKK-a od 2009. do 2015. godine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hercegovac krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja koje je dugačko nevjerojatnih 1000 kilometara

Širokobriježanin Ferdo Galić krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja, točnije iz Njemačkog grada Reutlingena na put dug 1000...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -