Četvrtak, 26 rujna, 2024

Rusija dobiva “avion Sudnjeg dana”

Vrlo

MOSKVA – Voronješko dioničko društvo za konstrukciju zrakoplova u 2016. godini predat će Ministarstvu obrane Rusije zračni punkt za strateško upravljanje (takozvani “avion Sudnjeg dana”) na osnovi aviona Il-96-400, izjavio je zamjenik ministra obrane Jurij Borisov. U okviru provjere obavljanja državne obrambene narudžbe za 2016. godinu, zamjenik ministra izvršio je inspekciju voronješkog poduzeća, gdje se upoznao s tijekom pravljenja aviona Il-96 i An-148 i pregledao proizvodne platforme pripremljene izgradnje zrakoplova Il-112V.

Zračni punkt za strateško upravljanje na osnovi Il-96-400 postat će treća generacija ovih sustava. Krajem 2015. Ministarstvo obrane dobilo je punkt za strateško upravljanje druge generacije, koji je napravljen na osnovi zrakoplova IL-80. Osim Rusije, ovakva tehnika postoji još samo u SAD. Tamo je ovakav sustav nazvan “avion Sudnjeg dana”. Zračni punkt strateškog upravljanja namjenjen je za primjenu u uvjetima operativnog raspoređivanja trupa, odsustva zemaljske infrastrukture, kao iu slučaju kvara zemaljskih upravljačkih punktova, elemenata i linija veze. U Ministarstvu obrane također su istaknuli da je posebna pažnja na sastanku posvjećena pitanju pripreme za proizvodnju lakog vojno-transportnog zrakoplova Il-112V.

“Zrakoplov je nov, za sada je u fazi razvoja. U skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika njegov prvi let treba izvršiti najkasnije u srpnju 2017. godine. ” Prema njegovim riječima, prema planu se realizira ugovor za avione AN-148.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SAD, V. Britanija, EU, Australija, Kanada, Japan i arapske zemlje u zajedničkom pismu traže prekid vatre u Gazi i Libanonu

SAD, Australija, Kanada, EU, Japan, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija i Katar objavili su zajedničku izjavu u...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -