Published On: Sri, srp 6th, 2016

SUČELJAVANJE U SUDNICI Grmoja Ostojiću: Kako objašnjavate da je HDZ Orepiću zamjerao što je štitio vaše ljude

Nikola Grmoja svjesno je iznosio iznosio neistine o praćenjuBože Petrova znajući da je riječ o tračevima. Trebalo je nekoga diskreditirati i pripremiti sve za političke smjene u policiji i to je na kraju i realizirano. Ne može se na osnovi tračeva nekoga optuživati za teška kaznena djela jer optužba da sam ja kao ministar naredio nekakvo praćenje jest optužba za teško kazneno djelo – svjedočio je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu bivši ministar policije Ranko Ostojić u sporu koji je pokrenuo protiv glasnogovornika Mosta i zamjenika gradonačelnika Metkovića Nikole Grmoje jer ga je optužio da je nakon izbora naredio praćenje čelnika Mosta.

Ostojić je u svome iskazu istaknuo kako nikada nije zloupotrijebio svoju funkciju te da je to potvrdio i USKOK. Grmoja se izjasnio kako se ne osjeća krivim za klevetu, a iako još nije iznio svoju obranu, u sudnici je rekao kako je informaciju o praćenju Petrova čuo od kolege Vitomira Šimića. On je to, pak, doznao od vlasnika zaštitarske tvrtke General Security Enimarka Ponjevića koji mu je rekao kako je u Sabor stigla anonimna predstavka da je bivši načelnik PNUSKOK-a Mario Bertina dao usmeni nalog da se čelnik Mosta prati.

Zanimljivo je kako su neki imali informacije o sadržaju anonimne predstavke prije nego što je to došlo do Sabora i prije nego što su to pročitali oni koji su to trebali pročitati – komentirao je Ostojić. Dodao je i to kako ga je ta optužba posebno uvrijedila jer se osobno zalagao za izmjenu zakona kako se ne bi događalo da ravnatelj policije sam izdaje naloge za provođenje policijskih akcija. Bivši ministar naglasio je kako nije bio nadređeni ni Bertini, ni tadašnjem načelniku krim policije Vitomiru Bijeliću te tvrdi kako je njihov “šef” DORH koji im daje naloge da nešto naprave.

– Ako je moj cilj bio diskreditirati ljude da budu smijenjeni, kako onda objašnjavate činjenicu da HDZ ministru Vlahi Orepiću zamjera da je štitio vaše ljude – zanimalo je Grmoju.

Tomislav Karamarko više puta javno je govorio koga treba smijeniti. Što je Karamarko zaželio, to je Most proveo – uzvratio mu je Ostojić. O svojim saznanjima o navodnom praćenju čelnika Mosta na idućem ročištu saslušat će se bivši načelnik krim policije Bijelić koji je smijenjen nakon provale u zgradu policije u Heinzlovoj, bivši načelnik PNUSKOK-a Bertina te Mostovac Šimić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>