Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a

Must Read

Tomislav Karamarko više nije predsjednik Hrvatske demokratske zajednice. Na konferenciji za medije u utorak u Zagrebu objavio je da otvara mjesto za novog kandidata uoči nadolazećih prijevremenih izbora u Hrvatskoj.

“Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu. Nisam uspio i u civiliziranom svijetu je normalno da se za to snosi odgovornost. Nakon ove ostavke, vjerujem da će brzo doći do novih rješenja za koja želim da su pozitivan puls u jedrima naše stranke. Politika je i prljav posao, mnogima će biti drago, mnogima i krivo”, rekao je Karamarko koji je nedavno podnio ostavku i na mjesto prvog potpredsjednika Hrvatske vlade.

Karamarko je bio u središtu političke krize u Hrvatskoj koja je prošlog tjedna kulminirala padom koalicijske Vlade na čelu s Tihomirom Oreškovićem u kojoj je HDZ bio najveća karika. Naime, ranije ove godine otkriveno je da je tvrtka Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko poslovala s Josipom Petrovićem, lobistom mađarske naftne kompanije MOL koja ima vlasnički udio u INA-i. Zbog toga je saborsko povjerenstvo utvrdilo da je Karamarko u sukobu interesa. HDZ je se zbog toga sukobio s koalicijskim partnerima, a sve je rezultiralo raspuštanjem Sabora. Poslije 15. srpnja bit će raspisani i prijevremeni parlamentarni izbori.

Kao vodeći kandidat za prvog čovjeka najveće hrvatske stranke spominje se Andrej Plenković, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, koji je za HRT potvrdio da ima ambicije biti Karamarkov nasljednik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -