Published On: Uto, lip 21st, 2016

TRAŽE PROJEKTE Mađarska ove godine u BiH ulaže 61 milijun eura

Na sastanku održanom u Agenciji za promociju stranih investicija (FIPA), veleposlanik Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informirao je direktora Agencije Gordana Milinića da će Mađarska investirati 61 milijun eura u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoliša, poljoprivrede, turizma i energetike, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Od FIPA se očekuje da mađarskim investitorima prezentira investicijske mogućnosti u Bosni i Hercegovini, posebno projekte iz navedenih sektora, te da animira sve  institucije u BiH koje sudjeluju u procesu privlačenja stranih investicija i  potencijalnim investitorima da pruži punu podršku i  pomognu u započinjanju njihove djelatnosti u BiH.

Direktor Milinić je  obećao maksimalan angažman svih kapaciteta FIPA-e i  svu potrebnu pomoć prilikom odabira projekata i lokacija i pokretanja djelatnosti mađarskih kompanija. Pozvao je veleposlanika da zajednički ulože napore kako bi animirali zainteresirane mađarske investitore da uspješno realiziraju njihove investicije u BiH.

Obavijestio je također veleposlanika o promotivnoj kampanji „Invest in BiH“ koju je FIPA već pokrenula, te o mogućnosti pripreme promotivnih spotova koji bi bili orijentirani na mađarske investitore.

Veleposlanik Negyesi je također informirao direktora Milinića o skorom proširenju poslovanja  kompanije „Wizz Air“ na sarajevski  aerodrom i otvaranju novih avio linija, posebno linije Sarajevo-Budimpešta, priopćeno je iz FIPA-e. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>