Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Lopovi pokrali sve što su mogli iz mostarskog zatvora u izgradnji

Must Read


Novi Kazneno-popravni zavod (KPZ) Mostar u izgradnji, zamišljen kao jedan od najmodernijih i najsigurnijih zatvora na području bivše Jugoslavije našao se na meti lopova koji su unazad proteklih desetak dana otišli do gradilišta novog zatvora i otamo pokrali što su mogli.

Skinuli su i ukrali jedna alumuninijska vrata i dva prozora, a iz portirnice zatvora, odnosno mini kuhinje za radnike ukrali su brojne kućanske aparate i klima uređaj.

Kako smo mogli čuti, zatvor u izgradnji nije čuvan, tamo nema zaštitara, te su lopovi mogli neometano obaviti svoj posao.
Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su rekli kako im je krađu zatvorskog inventara prijavio ravnatelj mostarskog KPZ-a, Romeo Zelenika.

“Policijskoj upravi Mostar jučer se obratio R.Z. (1972.) iz Mostara i prijavio da je u zadnjih desetak dana izvršena krađa aluminijskih vrata i prozora, kuhinjskih aparata, klima uređaja i ostalog inventara iz prostorije KPZ-a Mostar u izgradnji a koji se nalazi na adresi Jasenice bb – Heliodrom”, rekao je u utorak policijski glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.
Inače, zatvor u izgradnji u Jasenici se prostire na površini od 50.000 metara četvornih, a planirano je da će u završenoj prvoj fazi radova imati kapacitet od 420 osuđenika, te bi svoje mjesto u njemu u budućnosti mogli naći i ovi zatvorski lopovi, ako budu otkriveni. U okviru prve faze radova izgrađeni su zaštitni zidovi i kanal, dvije radionice i kuhinja, te šetnica oko dijela zatvorenog tipa. Ovo nije prvi put da se krade iz zatvora u BiH, a najbizarniji slučaj zabilježen je prošle godine kada su četvorica zatvorenika iz KPZ-a Istočno Sarajevo iz skladišta zatvora ukrali stočno brašno, koje su potom prodavali svojem poslovnom suradniku koji ih je čekao kraj ograde i kroz rupu u ogradi preuzimao ukradeno brašno.

Dnevni list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -