Četvrtak, 24 listopada, 2024

DRŽAVNI PARLAMENT Mostar nikako, plaće i naknade ekspresno

Vrlo
- Advertisement -

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji se odnosi na izbore za Grad Mostar.

Prethodno je prihvaćen zahtjev predlagača, poslanika Damira Bećirovića i Mirsada Mešića, predloženi zakon razmatrati po žurnom postupku.

Predlagači su naveli kako za donošenje ovog zakona postoji neodgodiva potreba imajući u vidu kako se “radi o zakonu koji sadrži rješenja koja će otkloniti neodrživu situaciju u gradu Mostaru“.

Zastupnici su po žurnom postupku usvojili Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Predloženim zakonom vrši se usklađivanje odredaba Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH sa Zakonom o javnim nabavkama. Osnovni princip na kojem je zasnovan ovaj zakon je ista plaća za isti ili sličan posao.

Zbog nepostojanja entitetske većine iz Republike Srpske, nije usvojen Prijedlog zakona o humanitarnim organizacijama BiH.

Zastupnici su usvojili Izvješće o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2015. godinu i Izvješća Centralne banke BiH za 2015. godinu.

Usvojeno je Godišnje izvješće o rezultatima aktivnosti Institucije ombudmena za ljudska prava BiH za 2015. godinu, no ne i Izvješće o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH.

O BHRT-u – nema kvoruma
Zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a nisu usvojeni: Izvješće BHRT-a o realizaciji planskih dokumenata za 2015., Financijski plan i planovi programa BHR 1 i BHT 1 za 2016. i Izvješće o reviziji financijskog poslovanja BHRT-a za 2015. godinu, materijal Upravnog odbora BHRT-a. Poslanici su usvojili zaključke koje je predložila nadležno parlamentarno povjerenstvo o ovim materijalima.
- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

PODUZETNICI U AKCIJI? Gori bivša tvornica Cetinke u Trilju

Dana 24. listopada 2024. godine, u bivšoj tvornici Cetinke u Trilju izbio je požar. Na terenu se trenutno nalazi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -