Četvrtak, 24 listopada, 2024

AfD USVOJILA PROGRAM: Islam ne pripada Njemačkoj, zabraniti minarete, ezane i marame u školama

Vrlo
- Advertisement -

Članovi nacionalnističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD) usvojila je u nedjelju politički progam koji govori da islam ne pripada Njemačkoj, podržava zabranu minareta, ezana i marama za djevojke i djevojčice u školama.

Spomenutoj stranci u zemlji raste popularnost i politički utjecaj koji se temelji na anti-islamskoj platformi. Stranka osnovana 2013. godine u programskom nacrtu naglašava da “odbacuje minarete kao simbole islamske dominacije” kao i pozive mujezina na molitvu.

AfD zahtijeva zabranu burki, a u školama i zabranu marama za učiteljice i učenice.

Inače, njemačka kancelarka Angela Merkel više puta je izjavila da islam pripada Njemačkoj i da su vjerske slobode dio državnog ustava.

Oko 20 posto stanovnika Njemačke, 16 milijuna ljudi, imigriralo je većinom iz muslimanskih zemalja kao što su Turska, Liban i Maroko. S druge strane, u Njemačku je od prošle godine godine ušlo milijun azilanata, većinom Sirijaca. /AA/HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto medicinski kanabis čeka onkraj “europskog puta”?

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, šef Kluba SDP-a, Saša Magazinović, ponovno je podignuo pitanje legalizacije medicinskog kanabisa,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -