Srijeda, 23 listopada, 2024

Bruxelles: Unatoč napetostima, NATO i Rusija obnavljaju dijalog

Vrlo
U Bruxellesu će se održati sastanak NATO-a i Rusije, prvi u dvije godine. Odnosi između Rusije i NATO-a proteklih mjeseci veoma su napeti…

Dvadeset i osam veleposlanika zemalja članica NATO-a i veleposlanik Rusije sastat će se tijekom prijepodneva u sjedištu Saveza u Bruxellesu, prvi puta u formatu Vijeća NATO-Rusija od lipnja 2014.

Kako bi izrazio prosvjed protiv ruske aneksije Krima i ofenzive proruskih separatista na istoku Ukrajine u proljeće 2014., NATO je suspendirao svaku praktičnu suradnju s Moskvom koju je optuživao da podupire pobunjenike i u smislu oružja i snaga.

Očekujem da Rusi predstave svoje stajalište. Nije nas strah dijaloga, smatramo suprotno tome da je dijalog utoliko važniji kada su vremena teška a napetosti snažne, rekao je glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga.

Ovih je dana poljski ministar vanjskih poslova izazvao buru izjavom kako je Rusija opasnija nego teroristi tzv. Islamske države. Pozvao je na slanje NATO-ovih snaga na istočne granice Saveza.

Poljski ministar obrane optužio je Rusiju da se nizom incidenata priprema za agresivne akcije protiv svojih zapadnih susjeda. Nažalost, već neko vrijeme promatramo provokativno ponašanje ruskih zrakoplova i podmornica. Oni testiraju naše obrambene sustave, izjavio je Witold Waszczkowski, poljski ministar vanjskih poslova.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -