Srijeda, 23 listopada, 2024

FRONTA IMA IDEJU ZA JAČANJE IZVOZA: U Hercegovinu uvesti probosansku politiku

Vrlo

Demokratska fronta pozdravila je odluku OO SDA Srebrenica da kao jedinog kandidata “probosanskih stranaka” za načelnika na lokalnim izborima u listopadu ove godine, podrži Ćamila Durakovića, prenosi Hrvatski Medijski Servis, pozivajući e na priopćenje Demokratske fronte.

Od samog početka, kada su krenuli razgovori o izboru kandidata, Demokratska fronta je zagovarala da to bude upravo Duraković, obzirom na njegove dosadašnje rezultate u radu, te ugled koji uživa i među Srbima i među Bošnjacima koji žive u Srebrenici.

Drago nam je da su i u SDA shvatili, da bilo kakve interne razmirice ili neslaganja s drugim političkim strankama o nekim drugim pitanjima, moraju ostati po strani kada se radi o slučajevima kakav je izbor načelnika u Srebrenici.

Vjerujemo, da će SDA, kao što je to sada uradila kada je riječ o Srebrenici, svoju opredjeljenost za dosljedno provođenje probosanske politike pokazati s ostalim probosanski orjentiranim stranakama i na rješavanju sudbine Mostara, stoji u priopćenju Demokratske fronte.

U priopćenju DF-a se ne navodi zbog čega bi probosanske stranke riješavale pitanje Mostara, kada se ovaj grad ne nalazi u Bosni, već u Hercegovini./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -