Srijeda, 23 listopada, 2024

IVANIĆ SE POŽALIO CORMACK: Zabrinut sam zbog negativnog političkog ambijenta u odnosima između BiH i Srbije

Vrlo

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić susreo se s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen E. Cormack. Na sastanku je razgovarano o općim političkim prilikama u BiH, te izgledima za rješavanje nekih od aktualnih otvorenih pitanja, posebice izmjenama Statuta Grada Mostara, kako bi se ispoštovala Odluka Ustavnog suda, te usuglašavanju o izmjenama Izbornog zakona i objavlјivanju rezultata popisa stanovništva iz 2014. godine.  

Naglašena je potreba nastavka reformskih procesa koji su neophodni za ispunjavanje uvjeta za stjecanje kandidacijskog statusa u EU. Bilo je riječi i o mogućnostima aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP).

Član Predsjedništva BiH Ivanić je izrazio zabrinutost zbog kreiranja negativnog političkog ambijenta u poslјednje vrijeme, posebice kad su u pitanju odnosi BiH i Srbije. Istaknuo je da je neophodno da svi vodeći politički akteri preuzmu odgovornost i rade na smirivanju prilika i promicanju međusobnih odnosa i suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -