Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Čović: Nitko nije čitao prijedloge izmjena Izbornog zakona, a svi bi komentirali

Vrlo

Komentirajući prijedloge izmjena Izbornog zakona BiH koje se odnose na Mostar, a koje je nedavno iznio, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović kazao je danas novinarima da “nažalost nije dobio nijedan komentar u smislu neprihvatljivosti bilo kojeg udruženja HDZ-a ili hrvatskog naroda u Mostaru”.

– Imam osjećaj da nitko nije pročitao prijedloge koje smo mi nudili, ali svatko bi ih rado komentirao – rekao je Čović.

Pozvao je sve da pročitaju te prijedloge, jer, kako je rekao, radi se isključivo o Izbornom zakonu, odnosno izmjenama koje bi trebali učiniti u Izbornom zakonu “da bi Grad Mostar mogao organizirati izbore u listopadu zajedno s drugim gradovima” te da ovaj grad počne normalno funkcionirati.

– Iscrpili smo mogućnosti, jer je vrijeme isteklo za još neke druge dogovore. Ono što smo željeli kombinirati na lokalnoj razini SDA i HDZ-a – to evidentno nije išlo, i zato smo izašli s ovakvim stavom. Imamo prijedlog izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar i volio bih čuti što je problem u tim prijedlozima i što odudara od standarda koje bar predstavljam javnosti posljednjih nekoliko godina o Gradu Mostaru – kazao je Čović.

Napomenuo je da su osigurali apsolutnu zastupljenost predstavnika konstitutivnih naroda definirajući minimalne kvote te istaknuo da nitko nema većinu – tako da se nitko ne može žaliti na bilo koji oblik majorizacije.

– Volio bih da po tom konceptu, kako smo mi predvidjeli izmjene Izbornog zakona, bude organiziran svaki drugi grad u BiH. Vjerujem da bi nam onda svima bilo puno bolje – rekao je, dodajući da ovim izmjenama nisu ulazili u strukturu organiziranja Grada Mostara te da to, po njegovom mišljenju, nekima smeta.

Međutim, ističe, ovaj put to nisu predlagali, jer, kako je zaključio, to nije stvar izbornog zakonodavstva.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Postoji mnogo Monica, ali samo je jedna Monica Bellucci

https://twitter.com/VanityFairIt/status/1840649127933456750?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1840649127933456750%7Ctwgr%5Eb6f44e68400bcf3c08a50c43edcf2cede6febb7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbljesak.info%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fpostoji-mnogo-monica-ali-samo-je-jedna-monica-bellucci%2F468202Monica Bellucci, talijanska je filmska glumica i model, rođena je na današnji dan, 30. rujna 1964. u mjestu Città...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -