Utorak, 22 listopada, 2024

BRUXELLES: Eksplozije na aerodromu i u metrou, zbraja se broj poginulih

Vrlo

Dvije snažne eksplozije odjeknule su prije nešto više od pola sata u zračnoj luci u Bruxellesu koja je zatvorena za promet. Prema prvim informacijama s mjesta događaja, najmanje je 11 osoba poginulo, a tridesetak njih je ozlijeđeno. Evakuacija je u tijeku.

NOVO! 9:45 – Službeno je potvrđeno kako je napad na aerodromu izveo bombaš samoubojica.

NOVO! 9:36  – Promet podzemne željeznice u potpunosti je prekinut. Informacije o broju poginulih su kontradiktorne, posljednji službeni podatak o broju poginulih na aerodromu govori o desetak ljudi.

NOVO! 9:26 – Prema pisanju RT-a broj žrtava bi mogao biti 17. U međuvremenu je, kako se doznaje, došlo i do eksplozije u podzemnoj željeznici, neposredno blizu mjesta gdje su institucije Europske unije. Navodno se radilo o čak tri eksplozije, a po društvenim mrežama se pojavljuju informacije kako ljudi iz metroa izlaze ranjeni.

metro

NOVO! 9:23 – Reuters javlja kako su se prije dvije eksplozije na aerodromi čuli pucnjevi i vikanje na arapskom jeziku.

Zasad nema službenih informacija, sumnja se da se radi o terorističkom napadu te se čini da su dvije eksplozivne naprave bile postavljene nedaleko putničkog terminala American Airlinesa. Čini se da na aerodromu ima još neeksplodiranih naprava.

Zračna luka je trenutačno zatvorena i zadnji let bio je u 7.55 prema Madridu.

Do napada je došlo pet dana nakon što je Salah Abdeslam, osumnjičen za teroristički napad na Pariz u studenome prošle godine, ranjen i uhićen u velikoj policijskoj akciji.

U Bruxellesu je u obračunu s policijom početkom prošlog tjedna u četvrti Forest ubijen Alžirac Mohamed Belkaid za kojeg se utvrdilo da je također traženi sumnjivac koji je planirao terorističke napade u Parizu u studenome prošle godine. Muškarac poznat pod imenom Samir Buzid, za kojim se tragalo, najvjerojatnije Mohamed Belkaid, Alžirac ubijen prošlog utorka.

MDF37750

Francuska i belgijska policija tragala je za »Buzidom« od prosinca, kada su se pojavili dokazi da je prebacio gotovinu iz Bruxellesa jednoj ženi ubijenoj s drugim sumnjivcima u Parizu pet dana nakon napada.

Belgijska televizija RTBF prenijela je da je Belkaid bio suradnik bjegunca Salaha Abdeslama, čiji su otisci i DNK pronađeni u stanu u kojem je Belkaid ubijen. Neimenovani izvor rekao je da je »više nego vjerojatno« da je Abdeslam pobjegao s te lokacije gdje je u utorak policija izvela raciju

Uskoro opširnije…

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -