Utorak, 22 listopada, 2024

BANJALUKA: Hrvati napustili sjednicu zbog napada četnika u Višegradu, Bošnjaci ostali

Vrlo

Sjednica predsjedništva Vijeća naroda RS prekinuta je neplanirano jer je Klub Hrvata napustio sjednicu. Naime, kako je objasnio Mujo Hadžiomerović, predsjedavajuči Kluba Bošnjaka, Bošnjaci su tražili da se u dnevni red uvrsti točka u vezi sa napadom na ekipu TV N1 i FBiH u Višegradu od strane pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta, odnosno da se osudi taj napad.

Delegati hrvatskog kluba u Vijeću naroda protestirali su te su napustili sjednicu, nakon što nije prihvaćen prijedlog da se osudi napad na novinarske ekipe.

Mujo Hadžiomerović je rekao da je Klub Bošnjaka ostao jer su morali  obrazložiti inicijativu za pokretanje zaštite vitalnog interesa za prijedlog zakona o korupciji. Hadžiomerović je rekao da će sjednica biti nastavljena 21. ožujka.

Mediji u Sarajevu su ogorčeni. Pišu kako “bošnjački političari uvijek nađu sebi opravdanje za kukavičluk koji ispoljavaju u vođenju politike.”

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SAD o slanju sjevernokorejskih vojnika u Rusiju: Wowww!

Sjedinjene Američke Države izrazile su ozbiljnu zabrinutost zbog mogućnosti da Sjeverna Koreja pošalje vojnike u Ukrajinu kako bi pomogla...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -