Srijeda, 23 listopada, 2024

VIDEO Kako je 20-godišnji Martin iz Srbije osvojio Matu Rimca

Vrlo

Martin Nađ (20) prijavio se za posao u tvrtki Rimac Automobili. Uz CV koji je predao, Martin je odlučio i snimiti video kako bi detaljnije pojasnio svoju ljubav prema automobilima.

Još od osnovnoškolskih dana, objasnio je, uči o automobilima. Prisjetio se svojih početaka i izrade maketa, a kada je za maketu rakete na jednom natjecanju osvojio drugo mjesto na natjecanju u Novom Sadu sve je, kaže, postalo ozbiljnije.

Priliku da studira Martin nije imao, ali cijelo vrijeme je učio – i učeći o automobilima naučio je i engleski jezik. Kucao je na mnoga vrata, ali nitko nije htio pružiti priliku ‘neobrazovanom momku’.

U lipnju prošle godine odvažio se kontaktirati Matu Rimca koji je na Martinovo veliko iznenađenje pročitao njegov e-mail i odgovorio mu.

‘Pošto je on sam veliki entuzijast, u meni je prepoznao isto’, rekao je Martin. Rimac se zalagao da dođe u Svetu Nedelju i da odradi praksu, ali zbog pravnih zavrzlama koje ne dozvoljavaju da učenici iz Srbije dođu raditi u Hrvatsku ta ideja je propala, prenosi Dnevnik.hr.

Martin je nakon toga otišao u Njemačku, ali prije mjesec dana dobio je hrvatsko državljanstvo i odlučio ponovno kontaktirati Matu Rimca.

‘Ja sam svjestan da kod vas ne konkuriram za nijednu određenu poziciju, da nisam kvalificiran, ali mogu reći da brzo učim’, poručio je Martin. O svemu onome što ne poznaje dobro, a svjestan je da to postoji, uči. Osim toga spreman je postavljati pitanja.

‘Ne mogu reći da sam potkovan, ali znam dosta’, poručio je Martin. Tvrtka u kojoj radi pustila bi ga, kaže, da 1. svibnja ode na praksu u tvrtku Rimac automobili.

‘Ja bih došao o svom trošku raditi kod vas. Što kažu, čak bih platio da radim kod vas, da učim. Samo tražim priliku da učim kod vas’, rekao je Martin i dodao da čak ako mu i ne daju priliku da će on sigurno biti u automobilskoj industriji.

‘Ja se nadam da će ova poruka stići do gospodina Rimca i da ćemo uskoro dogovoriti suradnju’, zaključio je mladić.

Više od 13 minuta traje Martinov video na koji se Mate Rimac osvnuo na svom Facebook profilu.

‘U osnovnoj i srednjoj školi sam svaku kunu trošio na auto/moto časopise – čitao ih od korice do korice. Koristio sam svaku priliku da sa raznim klubovima i internet forumima obilazim muzeje, sajmove i tvornice. Tad sam maštao da radim u industriji i radio bih bilo što – besplatno, samo da mogu raditi na automobilima ili motociklima. Meni se san ostvario a nadam se da će se kroz nas ostvariti i drugima. Svaka ti čast Martine – napraviti ću sve što mogu da dobiješ priliku koju zaslužuješ! Nadam se da ćeš svoje snove ostvariti u Svetoj Nedelji i da će ti biti bolje nego u Njemačkoj! (i oprosti što sam tek sad stigao pogledati video nakon 3 tjedna – bila mi je ludnica)’, napisao je Rimac.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -