Subota, 4 svibnja, 2024

Prvog dana hadža okupljanje vjernika u Mini

Must Read

Prvoga dana muslimanskog hodočašća hadža više od dva milijuna vjernika očekuje se u Mini, blizu Meke u Saudijskoj Arabiji. Radi sprečavanja incidenta, uvedene su stroge sigurnosne mjere.

Oko 1,7 milijuna vjernika iz inozemstva, kojima se pridružuju saudijski hodočasnici, moraju noć provesti u šumi bijelih šatora postavljenih u Mini, sušnoj dolini.

Pješice, autobusom ili vlakom hodočasnici su se počeli okupljati u Mini. Dan će provesti odmarajući se i moleći se, prije noći u šatoru.

Sutra će vjernici krenuti prema brdu Arafat na dan molitve i okupljanja, uoči proslave Kurban-bajrama ili praznika žrtvovanja, koji će se slaviti od petka.
Zatim će se vratiti u Minu zbog rituala kamenovanja stećaka koji utjelovljuju Sotonu.

Nijedan veći incident nije dosad zabilježen u islamskim svetištima u koja velike skupine vjernika pristižu već nekoliko dana.

Saudijske su vlasti, kako bi se hadž nesmetano odvijao, pojačale sigurnosne mjere. Radi sprečavanja incidenta raspoređeno je 25.700 pripadnika snaga sigurnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -