Srijeda, 23 listopada, 2024

ISIL gubi bitku, trpe udarce s brojnih strana

Vrlo

Američki izaslanik za koaliciju koja se bori protiv ISIL-a, Brett McGurk, rekao je kako ISIL gubi bitku te kako trpe udarce s brojnih strana na prostoru Iraka i Sirije te kako se fokus sada prebacuje na stabilizaciju gradova koji su oslobođeni od njihove kontrole.

Za vrijeme novinske konferencije u Bagdadu, McGurk nije rekao kada misli da bi ISIL mogao u konačnici biti poražen ili kada bi Mosul u Iraku i Raqqa u Siriji, dva najveća grada pod kontrolom ISIL-a, mogli biti oslobođeni.

U Bagdadu se McGurk sastao s iračkim premijerom Abadijem koji je u prosincu prošle godine rekao kako će ovo biti godina “konačne pobjede” nad ISIL-om. McGurk je istaknuo kako će američke zračne snage, i druge snage u sklopu anti-ISIL koalicije, pojačati napade na položaje terorista.

reuters.com

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -