Utorak, 22 listopada, 2024

Dragan Čović: Radončićevo vraćanje u zatvor pogoršava političku stabilnost

Vrlo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da ponovno pritvaranje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića pogoršava političku stabilnost.

Navodeći da su u posljednjih godinu i pol učinjeni napori da se ubrza europski put BiH, prvenstveno putem uspostavljanja suradnje SDA i SBB, kao i koalicije SDA-HDZ-SBB, Čović je rekao da vjeruje da bi rušenje ove koalicije bio kraj svih demokratskih procesa.

“Time bismo ušli u jednu izuzetnu krizu iz koje bismo se teško izvukli”, izjavio je Čović za današnji sarajevski “Dnevni avaz” i dodao da mu je Radončić prije nekoliko dana jasno rekao da SBB ostaje u partnerstvu u vlasti.

On je dodao da ne zna da li SDA razgovara s nekim o novoj koaliciji.

“U osnovi, kada se krenulo u pravljenje vlasti, mi u HDZ-u smo rekli da je osnova vlasti, prije svega, sadržana sa SDA i da sve drugo možemo dogovarati”, rekao je Čović, odbacivši mogućnost da HDZ u ovom trenutku pregovara o koaliciji sa DF-om i SDP-om.

Sud BiH u petak je, uz obrazloženje da je prekršio mjere donio odluku kojom se ukida kućni pritvor Radončiću i on vraća u zatvor određuje ponovna mjera

Radončić je, po nalogu Tužiteljstva, uhićen 25. siječnja zbog ometanja rada pravosuđa, ali je 17. veljače , odlukom Suda BiH, pušten iz zatvora u kućni pritvor, uz mjere zabrane.

U petak, 4. ožujka, na zahtev Tužiteljstva, koje je ocijenilo da je Radončić prekršio mjere zabrane dajući izjave medijima po izlasku iz pritvora, Sud BiH je donio odluku o njegovom vraćanju u zatvor.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAKVA DOBRA VIJEST: Ljubušanin donio vodu u afričko selo!

Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac objavili su u utorak plemenito djelo jednog od svojih župljana, zahvaljujući...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -