Petak, 18 listopada, 2024

Sudac Meron naložio istragu o smrti Tolimira

Vrlo

DEN HAAG – Sudac Theodor Meron, predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Haagu, naložio je  istragu o smrti generala Zdravka Tolimira, koji je  preminuo u ćeliji pritvorske jedinice Haškog tribunala.

Pritvorski lječnik  je odmah pozvan i nizozemske vlasti su pokrenule standardne istrage koje su obvezne prema nizozemskom nacionalnom zakonodavstvu, priopćio je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Uz to, “u skladu sa svojom nadležnošću prema Statutu Mehanizma za međunarodne krivične sudove i prema Pravilniku o pritvoru ICTY, sudac Theodor Meron, naložio je provođenje cjelovite istrage koju će voditi sudac Mehanizma Vagn Joensen”, bivši predsjednik Međunarodnog suda za Ruandu, navedeno je u priopćenju.

Tolimir je bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina u Srebrenici i Žepi 1995. Doživotnu kaznu zatvora koja mu je izrečena potvrdilo je prošle godine Žalbeno vijeće ICTY-a.

Tolimir je u vrijeme kada je preminuo čekao na prebacivanje u državu u kojoj je trebalo izdržavati kaznu.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jurčić o Mamiću: Zašto nikad ne dam govoriti loše o njemu

Hrvatski stručnjak Kruno Jurčić, trenutno trener egipatskog Pyramidsa, otvoreno je govorio o svom radu u Dinamu i odnosu sa...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -