Petak, 20 rujna, 2024

Američko ministarstvo obrane objavilo snimku bombardiranja trezora ISIS-a, milijuni letjeli nebom iznad Mosula

Vrlo

Američko ministarstvo obrane objavilo je danas snimak bombardiranja skladišta novca Islamske države u iračkom gradu Mosulu koji se dogodio 11. siječnja. Prvi snimak tog bombardiranja objavio je CNN. Snimka s koje je skinuta oznaka tajnosti objavljena je bez zvuka.

Snimka prikazuje kako par bombi težine od oko 1.000 kilograma pada na zgradu, a poslije eksplozije, novac je lepršao u zraku. Potom su se novčanice raspršile na ulice i po krovovima obližnjih zgrada.

Dužnosnici nisu točno željeli otkriti o kolikoj je količini novca riječ niti o kojoj se valuti radi, ali su rekli da se radi o milijunima.

General Lloyd Austin, načelnik Središnjeg zapovjedništva SAD-a rekao je da je to bio dobar pogodak i da to nije jedini napad na skladište novca Islamske države.

“Procjenjujemo da je Islamska država opelješena za milijune dolara”, rekao je Austin. Poručio je da su džihadistima potrebna sredstva kako bi platili svoje borce, regrutirali nove i vodili razne druge aktivnosti. Na kraju je rekao da ISIS-u treba oduzeti bilo kakvu mogućnost  financiranje da bi ih se zaustavilo.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -