Srijeda, 16 listopada, 2024

GMO pronađen kod baš svih trudnica!

Vrlo

Teško da se može reći da genetski modificirani organizmi nisu rašireni posvuda. Modificirane biljke šire se putem vjetra i već se nalaze u divljini. Zadržavaju li se u ljudskom organizmu i mogu li prijeći s majke na nerođeno dijete? Odgovor na oba pitanja je potvrdan.

Nova studija objavljena u stručnom časopisu Reproductive Toxicology razotkrila je još jednu laž biotehnološke industrije u vezi s genetski modificiranim organizmima. Prema analizi provedenoj na University of Sherbrooke Hospital Centre u Quebecu, Kanada, sve testirane trudnice i njihova nerođena djeca bili su pozitivni na GMO u krvi. Time je dokazano da se transgenetski materijali djelotvorno ne razgrađuju i ne izlučuju prilikom probave, kao što nam poručuju neki znanstvenici.

Studija koja se spominje u novom dokumentarnom filmuJeffreyja Smitha Genetic Roulette temelji se na testiranju krvi 30 trudnica i 39 žena koje nisu trudne. Voditelji tima dr. Aziz Aris i dr. Samuel Leblanc tražili su glifosate/glufosinat, aktivne sastojke raznih herbicida, Cry1Ab, Bt toksin glufosinat te niz metabolita navedenih spojeva.

Uočili su da sve žene koje nisu trudne u krvi imaju povišene razine glifosata i glufosinata. Istovremeno ih nije imala nijedna trudnica. Zaključili su da se tijekom trudnoće zbiva neka metabolička promjena. Međutim, što se tiče drugih sastojaka, sve su trudnice i njihova nerođena djeca bili pozitivni na 3-metilfosfinsku propionsku kiselinu (3-MMPA), metabolit glufosinata, dok je krv 93 posto trudnica i 80 posto uzoraka krvi fetusa bilo pozitivno na Bt toksin Cry1Ab.

Nema razgradnje – ostaju u krvotoku

Ovo je vrlo zabrinjavajuće jer ne samo da ova dva herbicida uspješno prolaze kroz probavni sustav, nego i ostaju u krvotoku toliko dugo da mogu naknadno ući u krvotok začetog djeteta. Dugoročne zdravstvene posljedice su nepoznate jer su manje studije na ovu temu rijetke i ne koncentriraju se na duže razdoblje.

Glufosinat i Cry1Ab su ipak povezani s mogućim zdravstvenim problemima. Postojeće studije pokazuju da glufosinat, koji prethodi nastanku 3-MMPA, može izazvati rak, oštećenje DNK i reproduktivnih organa. Europska unija je zabranila upotrebu glufosinata i zaključila da je spomenuti herbicid ozbiljna prijetnja okolišu i ljudskom zdravlju.

‘Studija pokazuje da ovaj GM-protein (Cry1Ab) može preživjeti preradu u industrijskom pogonu i probavni proces, te da može ući u krvotok osobe koja jede takvu hranu, a naknadno i u fetus’, piše u studiji.

Još jedna nova studija je pokazala da štakori koji su cijeli život hranjeni GM-kukuruzom, a mnoge varijante sadrže toksin Cry1Ab, razvijaju tumore po cijelom tijelu. U usporedbi sa štakorima koji su jeli prirodnu hranu, GM-om hranjeni mužjaci su imali stopu umiranja 66 posto veću od njih, dok su GM-om hranjene ženke imale stopu umiranja veću za čak 250 posto.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Did you know that the Duchy of Herzegovina was once a sovereign part of Spain?

La Embajada del Reino de España en Bosnia y Herzegovina celebró anoche solemnemente el Día Nacional – Día de...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -