Četvrtak, 26 rujna, 2024

TIHI OTPOR Šveđanima na Euru u Poljskoj zabranjena vrpca duginih boja

Vrlo

Europska rukometna federacija naložila je kapetanu švedske reprezentacije, Tobiasu Karlssonu, da na utakmicama na Europskom prvenstvu u Poljskoj ne smije nositi kapetansku vrpcu u duginim bojama.

On je, naime, najavio kako je nošenje te vrpce čin “tihog prosvjeda” protiv zakona u Poljskoj, koji zabranjuje istospolne brakove te udara na prava istospolnih zajednica pod aktualnom vlašću poljskih konzervativaca.

Švedski kapetan je rekao da bi takvo nešto bez problema učinio i u njemačkom klubu u kojemu igra, no u Njemačkoj su kapetanske vrpce, tvrdi, izbačene iz upotrebe, javlja Tportal.

Uoči početka prvenstva iz EHF-a je stiglo tumačenje po kojemu se “kapetanska vrpca smatra integralnim dijelom dresa te se kao takva ne smije razlikovati od boja dresa”. Karlsson je, kako prenosi Süddeutsche Zeitung, uzvratio da je razočaran, i da, unatoč zabrani, namjerava nositi vrpcu “dok ga netko ne izbaci s terena”.

Ovo tumačenje očito je pokušaj da se Karlssona spriječi u naumu, jer kad bi ustrajao, Švedska bi svoje utakmice u skupini sa Slovenijom, Njemačkom i Španjolskom morala igrati u dresu duginih boja.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -