Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Španjolski nadbiskup okrivio neposlušne žene za nasilje u obitelji

Vrlo
- Advertisement -

Nadbiskup Toleda Braulio Rodriguez pokrenuo je niz polemika nakon što je pred svojim vjernicima/ama u crkvi izjavio da je nasilje u obitelji posljedica neposlušnosti žena zahtjevima muškaraca.

Nadbiskup je tijekom svoje kongregacije govoreći o obiteljskom nasilju izjavio kako bi žene mogle izbjeći fizičko nasilje kada bi radile ono što im je rečeno. Prema njegovim riječima u većini slučajeva do nasilja dolazi jer partner ženu ‘ne prihvaća’ odnosno odbacuje ju jer ne prihvaćaj njegove zahtjeve. Svoje obraćanje nastavio je prebacivanjem krivnje u mnogim slučajevima obiteljskog nasilja na žene.

“Često macho reakcija muškarca dolazi kada ona zatraži rastavu…”, rekao je nadbiskup, kritizirajući nadalje i brze rastave brakova, kao i vladu koja ih  je omogućila.

Mnoge Španjolke na društvenim mrežama na njegove su izjave reagirale komentarima na društvenim mrežama, nazivajući nadbiskupa i ostale pripadnike klera pogrdnim imenima.

Neki od komentara glasili su: “Nadbiskup Toleda je povezao nasilje u obitelji s parovima koji nisu u ‘pravom braku’. To govori čovjek koji je u celibatu i vjeruje u duhove” , ili:  “Trebalo bi ga zatvoriti radi poticanja nasilja. Ovaj idiot bi trebao zadržati svoje srednjovjekovne poglede za sebe” .

Podaci o obiteljskom nasilju u Španjolskoj ukazuju da su smrti 56 žena u 2015. godini rezultat obiteljskog nasilja, a od 2007. godinešpanjolski sudovi su obradili više od milijun slučajeva, u kojima je do sada bilo osuđeno oko 148,000 muškaraca. [K.J.] TheLocal

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -